BEAUTY REVIEW: Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) (Eng-Indo Language)

BEAUTY REVIEW: Y.E.T Don't Worry Sheet Mask Police (Oil Control)



/Scroll ke bawah untuk Bahasa Indonesia/

Y.E.T Don't Worry Sheet Mask

Y.E.T is a Korean cosmetic brand established approximately since 2012. Actually, I don’t really understand of Y.E.T which is identical with cartoon illustration of cute young girls on the packaging. The moment I checked its official website, every single website’s content of Y.E.T is written in Korean and I just didn’t understand what it means. If you are curious, you can look further about Y.E.T brand, you can check directly to this address .

This is the first time I try Y.E.T product, which is Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask, the one I ordered in Althea in a quite cheap price. One single pack is sold for 6.700 (IDR) in Althea. I don’t know how much the actual cost is, since Althea usually sells various kinds of product cheaper than the actual price in the official counter.

Y.E.T Don't Worry Sheet Mask

The mask is wrapped in a very cute packaging. I think it would be such a waste to use this mask because it’s too cute hahaha. There are five variants of Y.E.T mask that you can buy from Korean Beauty Only Store, in its official counter, also from Y.E.T official website. However, for you who live in Indonesia, perhaps you can only buy this mask by online in Korean Beauty Online Store such as Althea, Hermo, StleKorean, Koreanbuys, TesterKorea, or other online stores. Always always compare both the price and the delivery cost before you buy.

From five variants, I incidentally order mask sheet which is variant Police (for oil control) Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask. When order in Althea, there are only these variants availible and I think for a while the moment I’m about to add them to cart. It’s of course because of its function in controlling oil (meaning that this variant is for those with oily skin) while my skin is kinda dry. I worry this mask will make my skin even more dry because of its oil control effect. However, driven by curiousity to try it and also because of its cheap price, I order it anyway, this Y.E.T Don’t Worry Mask Sheet.

Each of Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police Mask wrapping contains a piece of mask with refreshing herbal scent. I put the mask onto my face and wait until it dries. As usual, the size of the sheet mask is bigger than the size of my face so it’s quite hard to stick. Then, the sheet mask dries after 40 minutes on my face. I directly feel the effect, it’s very moist of course. Other than that, my skin seems fresher. One thing that I like from this Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) is its herbal scent which is very refreshing and relaxing.

IMG_20170108_224436_499.jpg

After all, I like this Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control), not to mention the effect that really relaxes and moisturizes the skin. I suppose, this Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) is a kind of soothing mask, since it feels really cool and relaxing. This mask is also skin friendly because it suits to any type of skin and it doesn’t give any negative effect on my skin. It’s no wonder that this Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) kinda makes my skin relaxed because of its herbal contents.

Plus: Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) has relaxing herbal scent quite mosturizes and refreshes my skin. Not only that, a cheap cost and also its wrapping which is really cute makes me really likeY.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control).

Minus: Its size is too big for my face and also hard to get since they don’t provide their official counter in Indonesia.

If you want to use a sheet mask which is skin friendly, Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) can be a single suitable choice. Within an affordable price, this Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) can also be your daily facial mask to keep your skin hydrated and nourished.



yetbaru
Y.E.T Don't Worry Sheet Mask

Y.E.T merupakan brand kosmetik asal Korea yang (sepertinya) berdiri sejak tahun 2012. Sebenarnya, aku ngga terlalu paham seluk beluk mengenai brand Y.E.T yang identik dengan ilustrasi kartun-kartun perempuan lucu yang ada pada kemasannya ini. Waktu aku cek official website-nya, semua konten website Y.E.T tertulis dalam bahasa Korea dan aku ngga paham. Kalau kamu ingin tahu lebih jauh mengenai brand Y.E.T, kamu bisa cek langsung di sini.

Ini pertama kalinya aku mencoba produk milik Y.E.T, yaitu Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask yang aku order di Althea dengan harga yang cukup murah. Satu kemasan masker dijual dengan harga 6.700 oleh Althea. Entah harga aslinya berapa aku kurang tahu karena Althea sendiri selalu menjual produk-produk dengan harga yang lebih murah dibandingkan dengan counter resminya.

Y.E.T Don't Worry Sheet Mask

Masker ini dikemas dalam packaging yang lucu banget. Aku sayang-sayang sih mau pake masker ini karena kemasannya yang gemesin banget hahaha. Ada lima varian masker Y.E.T yang bisa kamu beli di Korean Beauty Only Store, di counter resminya, maupun di official websitenya Y.E.T. Tapi untuk kamu yang tinggal di Indonesia mungkin untuk saat ini cuma bisa beli masker ini secara online di Korean Beauty Online Store semacam Althea, Hermo, StyleKorean, Koreanbuys, TesterKorea, ataupun online store lainnya. Selalu bandingkan harga dan ongkos kirimnya terlebih dahulu ya sebelum kamu beli.

Dari lima varian sheet mask yang ada, kebetulan aku order sheet mask yang varian-nya Police (untuk oil control) Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control). sewaktu order di Althea, sheet mask yang masih available hanya tinggal yang varian ini aja dan aku sempet mikir juga sih pas mau add to cart. Tentu saja karena fungsinya yang untuk mengontrol minyak (berarti varian ini ditujukan untuk orang dengan jenis kulit berminyak) sedangkan kulitku itu kombinasi cenderung kering. Takutnya, masker ini membuat kulitku semakin kering karena efek oil control-nya. Tapi karena didorong rasa penasaran ingin coba dan harganya yang murah, akhirnya aku tetap order Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) ini.

Setiap kemasan Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) terdiri dari satu lembar masker dengan aroma herbal yang menyegarkan. Aku menempelkan masker di wajahku dan menunggunya sampai lembaran masker mengering. Seperti biasa, ukuran masker jauh lebih besar di wajahku jadi agak susah untuk menempelkan lembaran masker ini ke wajah. masker ini pun mulai mengering setelah 40 menit menempel di wajahku. Efeknya langsung terasa di kulitku, lembab banget pastinya. Selain itu, kulitku jadi tampak lebih segar. Satu hal yang paling aku suka dari Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) ini adalah aroma herbalnya yang menyegarkan dan bikin rileks banget.

BEAUTY REVIEW: Y.E.T Don't Worry Sheet Mask Police (Oil Control)

Secara keseluruhan , aku suka Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) ini apalagi efeknya memang bikin kulit rileks dan lembab. Menurutku, Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) ini semacam soothing mask gitu kali ya karena memang kulit terasa adem dan rileks banget. Masker ini juga skin friendly karena cocok untuk segala jenis kulit dan tidak memberikan efek negatif pada kulitku. Ngga heran juga Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) ini cukup membuat kulit rileks karena kandungan bahan-bahan herbalnya banyak banget.

Plus: Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) memiliki aroma herbal yang relaxing, melembabkan, dan cukup membuat kulit wajahku terasa segar. Selain itu, harga yang murah dan kemasannya yang gemesin juga bikin suka banget dengan sheet mask ini.

Minus: Ukuran sheet mask yang terlalu besar untuk ukuran wajahku dan sulit didapatkan karena di Indonesia tidak ada counter resminya.

Kalau kamu ingin menggunakan masker yang skin friendly, Y.E.T Don’t Worry Sheet Mask Police (Oil Control) bisa jadi salah satu pilihan yang pas. Dengan harga yang cukup terjangkau, Y.E.T  Don’t Worry Sheet Mask ini juga bisa jadi daily facial mask kamu supaya kulit tetap terhidrasi dan ternutrisi.

 

1total visits,1visits today

6 Comments

WRITE A COMMENT HERE!