BEAUTY REVIEW: Estee Lauder – Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion (Eng-Indo Language)

Estee Lauder Micro Essence

Scroll ke bawah untuk Bahasa Indonesia

Anyway, if you are a kind of skin care lover, you’ll understand why I love essence so much for my daily beauty regimen.

Well, essence has an important benefit for our skin if you only knew. An essence can help hydrating our skin more. And when our skin is hydrated and conditioned, the serum, night cream, and moisturizer can work and absorb better on our skin. The essence that we regularly use will help in optimizing skin’s ability to regenerate itself. That’s why it is important to add some drops of the essence in your skin care routine. And that’s why (too!), I can never feel enough of my skin care routine before I apply the essence to my skin layer.

I never miss the step of using essence in my skin care routine, day or night, because both of them are important. This time I use Estee Lauder Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion as one of my skin care steps. Since it’s my first time writing about Estee Lauder product, so here I explain you a tad clue about this brand. Estee Lauder is one of US brand which is found in 1946 by its one and only beautiful founder, Josephine Esther Mentzer. Estee Lauder brings skincare, makeup, and fragrance products that are both gentle and highly effective for us. If you want to find more about Estee Lauder brand, you can head to its official website by clicking here. I must say that Estee Lauder is one of my favorite brand after I use this Micro Essence.

Estee Lauder Micro Essence

About the product
Micro and mighty. This groundbreaking essence-in-lotion activates and strengthens skin’s foundation to reveal its youthful, angelic glow.

Tested and proven
In just 2 weeks, skin was more hydrated, smoother, and supple. In just four weeks, 94% of women said their skin looked healthier, more beautiful.

How to use
With a cotton pad: Gently glide saturated cotton pad over face, from the center out. Start at chin and move upwards to cheeks and forehead. Do not apply pressure during application.

With your hands: 
Pour five or six drops of Micro Essence in hand and rub hands together. Gently press the Micro Essence into skin from the center out. Start at chin and move upwards to cheeks and forehead.

Ingredients

Water/Aqua/Eau, Bifida Ferment Lysate, PEG-75, Propanediol, Butylene Glycol, Betaine, Pentylene Glycol, Lactobacillus Ferment, Acetyl Hexapeptide 8, Acetyl Glucosamine, Trehalose, Caffeine, Sodium Hyaluronate, Anthemis Nobilis (Chamomile), Caprylyl Glycol, Carbomer, PPG-5-Ceteth-20, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Tromethamine, Disodium Edta, Phenoxyethanol.

This Estee Lauder Micro Essence has a type of liquid texture with no strong fragrance (not good nor bad). The essence can absorb onto my skin layer very well less than one minute only. No need to take a long time to do my next skin care step  after applying the essence. The packaging is good enough and it looks elegant somehow. I’m not impressed a lot by its appearance so far. I have more concern on both the texture and the result.

Two weeks, there is no negative effect and it makes my skin soft and moisturized. Ones said that it can reveal skin’s rejuvenated and give angelic glow. Well, I didn’t think so at first. I only felt that my skin became smoother and moisturized. But it became different after one month usage. Not only that my skin became smoother and moisturized, but also hydrated. It doesn’t give my skin an angelic glow look however the other results impressed me more than enough.

I usually use this Estee Lauder Micro Essence after cleaning my face and refreshing it with my The Face Shop Ceramide & Rice Toner. I just apply this Micro Essence using my finger by patting it. After patting this essence I continue my skin care next step; applying night cream/day cream, moisturizer, sunscreen (in PM Routine), and spray the facial mist.

Plus
This Estee Lauder Micro Essence (Skin Activating Treatment Lotion) gives an extra moisturizing effect to my skin. Makes my skin smooth and hydrated, gives a fresh feeling to my skin, and able to absorb quickly to my skin layer.

Minus
This Estee Lauder Micro Essence (Skin Activating Treatment Lotion) can’t make my skin as glow as what it is promised. Unaffordable price, because I have to spend about 96 USD to get this essence 🙁

If you ask me whether I want to repurchase this or not, maybe yes, if I have enough cost to buy this another time when it’s empty. It’s pricey enough somehow 🙁 If you have a recommendation for a good essence or serum, let me know in the comment section below. I'll be really glad to know!

© 2017 / noovihandayani



 

Estee Lauder Micro Essence

Kalau kamu termasuk seorang pecinta skin care, kamu pasti ngerti kenapa aku suka banget menggunakan essence untuk perawatanku sehari-hari.

Well, essence memiliki manfaat yang penting banget buat kulit. Essence dapat membantu menghidrasi kulit kita dengan sangat baik. Ketika kulit kita terhidrasi dan terawat dengan baik, serum, night cream, maupun moisturizer dapat lebih bekerja dan menyerap di lapisan kulit kita. Essence yang biasa kita gunakan akan membantu mengoptimalkan kemampuan kulit untuk melakukan regenerasi. Itulah alasannya, kenapa mengaplikasikan beberapa tetes essence ke kulit kita sebagai rutinitas menjadi sangat penting. Dan itu juga yang membuatku ga pernah merasa perawatanku sudah cukup sebelum mengaplikasikan essence ke kulit wajahku.

Aku ga pernah melewatkan penggunaan essence di rutinitas perawatanku, entah pagi atau malam hari, karena keduanya sama-sama penting. Saat ini aku menggunakan Estee Lauder Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion sebagai salah satu step perawatan harianku. Karena ini pertama kalinya aku menulis review produk dari Estee Lauder, aku jelasin dulu ya sedikit clue mengenai brand ini. Estee Lauder adalah salah satu brand dari US yang ditemukan oleh si cantik Josephine Esther Mentzer, satu-satunya penemu brand ini. Estee Lauder menghadirkan berbagai jenis skin care, makeup, dan parfum yang lembut dan sangat efektif untuk kita gunakan. Kalau kamu mau tau lebih lanjut tentang brand Estee Lauder, kamu bisa cari tau di website resminya dengan klik di sini. Aku harus (banget) bilang bahwa Estee Lauder menjadi salah satu brand favoritku setelah aku menggunakan Micro Essence ini. If you want to find more about Estee Lauder brand, you can head to its official website by clicking here. I must say that Estee Lauder is one of my favorite brand after I use this Micro Essence.

Estee Lauder Micro Essence

About the product
Kecil dan kuat. Essence dalam bentuk lotion ini mampu mengaktifkan dan memperkuat fondasi kulit untuk menjadikan kulit tampak muda dan bercahaya. Yap, seperti istilah “kecil-kecil cabe rawit” yang biasa kita dengar,Estee Lauder Micro Essence memang memiliki partikel yang sangat kecil, tetapi sangat kuat karena dapat memberikan banyak sekali manfaat untuk kulit.

How to use
Menggunakan kapas: usapkan essence dengan lembut ke seluruh area wajah. Jangan menekan wajah saat mengaplikasikan essence ini.

Menggunakan tangan: tuang lima hingga enam tetes essence ke tangan lalu gosokkan kedua tangan bersamaan. Tempelkan telapak tangan ke seluruh area wajah dengan lembut.

Telah diuji coba dan terbukti
dalam dua minggu, kulit menjadi lebih terhidrasi, halus, dan kenyal. Dalam empat minggu, 94% wanita mengatakan bahwa kulit mereka tampak lebih sehat dan lebih cantik.

Ingredients
Water/Aqua/Eau, Bifida Ferment Lysate, PEG-75, Propanediol, Butylene Glycol, Betaine, Pentylene Glycol, Lactobacillus Ferment, Acetyl Hexapeptide 8, Acetyl Glucosamine, Trehalose, Caffeine, Sodium Hyaluronate, Anthemis Nobilis (Chamomile), Caprylyl Glycol, Carbomer, PPG-5-Ceteth-20, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Tromethamine, Disodium Edta, Phenoxyethanol.

Estee Lauder Micro Essence memiliki tekstur cair dengan aroma yang cukup kalem (baunya biasa aja, ga wangi tapi juga ga ada bau yang ga enak). Essence ini bisa meresap ke lapisan kulitku dengan cepat karena aku bisa langsung menggunakan skin care lanjutan tanpa perlu nunggu lama hingga essence menyerap sempurna di kulitku. Kemasannya cukup menarik dan kelihatan elegan. Aku ga terlalu tertarik buat memperhatikan kemasannya juga sih sebenernya. Aku lebih menitikberatkan perhatian pada tekstur dan hasil penggunaan essence ini.

Ga ada efek negatif yang aku dapatkan saat menggunakan Estee Lauder Micro Essence selama dua minggu pertama. Yang aku rasakan, essence ini bikin kulitku jadi lembut dan lembab. Banyak yang bilang kalau Estee Lauder Micro Essence bisa membantu kulit menjadi lebih muda dan tampak glowing. Hmmm, aku ga berpikir itu akan berhasil sih awalnya karena aku cuma ngerasa kalau kulitku menjadi lebih halus dan lembut. Tapi ternyata, efeknya terasa lebih baik setelah aku menggunakannya selama satu bulan. Kulitku ga cuma terasa lebih lembut dan halus aja, tapi juga terhidrasi dengan baik. Ini aku rasain pas bangun tidur dan siang hari. Kulitku terasa lembab dan ga kering tanpa kelihatan berminyak sama sekali. Menurutku, Estee Lauder Micro Essence ini bekerja dengan baik di kulitku dengan hasil yang hampir mirip dengan SK II Facial Treatment Essence yang aku gunakan beberapa bulan yang lalu. Memang sih, essence ini ga bikin kulitku kelihatan lebih cerah dan glowing, tapi hasilnya sudah cukup bikin aku terkesan sebenarnya.

Aku biasanya menggunakan Estee Lauder Micro Essence setelah membersihkan wajah dan menggunakan The Face Shop Ceramide and Rice Toner. Aku aplikasikan essence menggunakan jari dengan menepuk-nepuk secara perlahan. Setelah menepuk-nepuk cairan essence ke kulit wajahku, kemudian aku lanjutkan dengan mengaplikasikan night cream/day cream, pelembab, sunscreen (di siang hari), dan menyemprotkan facial mist secara merata.

Plus
Estee Lauder Micro Essence (Skin Activating Treatment Lotion) ini dapat melembabkan kulitku dengan sangat baik. Membuat kulitku terasa lebih lembut dan terhidrasi, memberikan efek segar di kulit, dan dapat menyerap ke lapisan kulitku dengan cepat.

Minus
Estee Lauder Micro Essence (Skin Activating Treatment Lotion) ini ga berhasil bikin kulitku tampak glowing seperti yang dijanjikan. Harganya juga lumayan mahal karena aku harus mengeluarkan uang kira-kira 96 USD untuk bisa memiliki essence ini 🙁

Kalau kamu tanya apakah aku akan beli essence ini lagi atau engga, hmm, mungkin iya, kalau aku budgetku cukup pas nanti essence ini habis. It’s pricey enough somehow 🙁 Kalau kamu ada rekomendasi serum atau essence yang bagus, kasih  tau aku di comment section ya. I'll be really glad to know!

© 2017 / noovihandayani

7 Comments

  1. Your blog is so pretty! I’m in love. 😊

    Haven’t tried Estee Lauder anything before and I don’t know if I will but you have me curious about this product. Nice review, really enjoyed reading. 🙂

  2. I would rather buy their repair serum XD Honestly I think this essence is bit over price. Maybe need to keep using it for a year to see major difference? Nice review! It is helpful and would like to read more product reviews <3

    1. Have you ever tried their repair serum? I am looking for another essence or serum to repair this micro essence when it’s empty. Yes, I guess that I have to keep using it any longer to see major difference. Thank you for reading Maggie, I hope I can share more reviews next time. Have a nice day!

      1. I tried their advanced night repair serum. I just steal it once a while from my mom XD It is effective and I love it. I just like trying different new serums, but I think eventually I will need to stick with it when I get older. I think few drops or try can see result. It is a powerful serum in my opinion.

WRITE A COMMENT HERE!